יקב אמפורה 2012 – ליגה אחרת לגמרי
מאת שף אלון גונן
קסטל, קלו דה גת, צרעה, מרגלית, אלו היקבים שנחשבים לפורצי הדרך ולאליטיסטים - כל אחד בדרכו. יקב אמפורה עבר בשנים האחרונות אי אלו שינויים פרסונלים, והיו כאלה שכבר ספדו לו.
דניאל רוגוב ז"ל לא חסך במילים קשות כנגד היקב, ונראה לי שדווקא בגלל זה ישבו ביקב, עשו ארגון מחדש, וההחלטות שהתקבלו שם מיושמות היום ומביאות את אמפורה להיות אחד מהיקבים המובילים בארץ.
ההחלטה לייצר יין הכי טוב שאפשר עם ענבים מובחרים, הציוד המתקדם, האפשרות גם הכלכלית וגם נטולת האגו של יינני היקב להיוועץ עם היועץ הטוב ביותר בדמותו של מישל רולאן; כל אלה מביאים את יקב אמפורה למקום חדש ומוביל.
אה, כן, כמעט שכחתי: היין. היין טוב. טוב מאוד אפילו.
לפני שנה בדיוק הוזמנו להשקת יינות מקורה (Makura); סדרת הדגל של יינות היקב ששהו שלוש שנים בחביות אלון. שמחתי על ההזדמנות שניתנה לי עתה לחזור אליהם שוב.
בהשקה הוגשו לטעימה יין בלאן דה נואר 2011, אמפורה מד רד 2008, ואמפורה רייטון 2008. להלן רשמי הטעימה:
בלאן דה נואר 2011
יין לבן המופק מענבים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו, ומעט קברנה פרנק.
צבע היין נחושת בהיר, ריחות מאוד פירותים ונעימים. בטעימה היין בעל גוף בינוני עם עפיצות טובה, וטעמי פירות טובים שלא מעיקים. יופי של יין לקחת לים.
רד מד 2008
קברנה סוביניון עם תיבול קל של ענבי סירה, מעניקים ריח טוב ורענן של פירות אדומים מוצקים, מעט בוסריים. היין קל לשתייה, ובפה יש יופי של חמיצות מרעננת. היין חמאתי מאוד, ואף על פי שמדובר בקברנה סוביניון ששהה עשרה חודשים בחבית, הוא קל, אלגנטי, ומהנה מאוד לשתייה.
רייטון 2008
ענבי קברנה סוביניון בשילוב 15% ענבי סירה ו-10% מרלו.
היין שהה 24 חודשים בחבית ויצא לשוק לאחר שנתיים נוספות בבקבוק. צבע היין אדום בוהק. זה כבר יין שופע בטעמי פרי בשל עם 15 אחוזי אלכוהול. ריחות של תבלינים טריים. מרווה, אקליפטוס ורוזמרין עם עקצוץ של פלפל שחור, הופכים את היין למאוד לעיס ובעל נוכחות מרשימה.
אני אוהב את התוספת של הסירה ולא שוב את הבורדו הקלאסי. הסירה מתבלת נפלא את היין, וזו בחירה מרתקת של היינן.
מקורה מרלו-ברברה 2007
ענבי מרלו בתוספת 21% ענבי ברברה. 36 חודשים בחבית עץ אלון צרפתיות.
צבע היין אדום שחור אטום. ריחות מרוכזים של פרי אדום ושחור כאשר המתיקות לא משתלטת, ומאוזנת נפלא עם טעמי החבית שתיבלה יפה את היין.
15 אחוזי האלכוהול מחזיקים יפה את הפרי המרוכז. זה יין בסגנון עולם חדש. היין מרתק, ושילוב הברברה האיטלקי פשוט נפלא.
האפטר טייסט מעלה מרירות מינורית, שמעניקה עוד טאצ' מעניין ליין הנפלא הזה.
מהר"ל 2006
מרלו-ברברה. ארומה מדהימה, יין עמוק ומלא בטעמי פרי בשל וריבתי, המתאזן עם חומציות גבוהה מאוד שמעניקה ליין אופי מרתק.
להשיג את היין הזה בכל מחיר.
קברנה סוביניון 2005
צבע אדום חזק עם שוליים חומים. ריחות של שזיפים וצימוקים לבנים. בטעימה היין מעושן מעט, עם טעם זיתים ירוקים כתושים שמעלים חיוך על הפנים. טעמי טוסט קלוי עם אפטר טייסט שמעלה עשבי תיבול ירוקים. היין מאוד חמאתי ונמצא בשיאו. יופי של יין.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן